ПРОФИЛИ ЗА ОСВЕТЕНИ КУТИИ

Алуминиеви профили за осветени кутии

Характеристики и приложения: Алуминиевият профил за направата на осветени кутии е добре познат в рекламната индустрия. Той представлява бързо икономично решение за изработването на външен осветен знак с добра издръжливост и приложение както за серийно производство така и за  производство на уникати.

Технологията за производство на осветени кутии, използвайки алуминиевият профил, е много лесна.  Могат да бъдат произведени както едностранно осветени кутии така и двустранно осветени такива. Препоръчва се в случая на кутии с големи размери да се монтира във вътрешната им част подпорни метални профили.

Профилите се доставят в естествения им алуминиев цвят. След изрязване и получаване на желаните размери, профилът може дасе боядиса.

PVC Профили за осветени кутии

Характеристики и приложения: С помоща на PVC профилите много лесно и бързо могат да се изработят осветени кутии в различни размери с прави или заоблени ъгли. Могат да се използват акрилни и PVC повърхности с дебелина 3 или 4 мм.

Доставчикът препоръчва използването на профилите за интериорно монтирани кутии, както следва

– профил с ширина 90 мм – с една акрилна повърхност от PVC, монтирана на стената.

– профил с ширина 130 мм – с една акрилна повърхност и една от PVC, монтирана на стената или и двете акрилни повърхности, монтирани в конзола.

– профил с ширина 180 мм. – и двете акрилни повърхности, монтирани в конзола. Когато кутията се монтира външно в конзолата, тогава във вътрешната и част е необходимо да се монтира подпорна метална структура.

Алуминиеви профили за букви

Als nature е профил от алуминиева ламарина с дебелина 0,8 – 1 мм., с дължина 2м. и с широчина от 50 мм до 150мм., с естествен алуминиев цвят, но който може да бъде боядисан, а по едната от страничните части са предвидени дупки за захващане.

Кант за обемни букви

Als Elkamet представлява гъвкав PVC профил с дължина 4м. в различни цветове, с предвиден разрез от 3 мм. за акрилни плоскости. Имат приложение за изработването на рекламни букви и знаци в т.ч. осветени буква с максимална височина 1500 мм.

Производството на рекламни знаци преминава през следните етапи:

– от PVC или друга плоскост се изрязва задната част на буквата, а лицевата част на буквата от акрил.

– алуминиевият профил се закрепва, следвайки формата на буквата, фиксирайки се за нея с винтове през дупките за захващане.

– лицевата страна на буквата от акрил се пъха в разреза на PVC профила, следвайки формата, след което прецизно се залепва за нея с лепило. Лицевата част на буквата, образувана от акрил и PVC профил се закрепва за PVC гърба на буквата посредством алуминиев профил. Фиксирането става чрез винрове.